*** Водещите вечерни новини на 18 март ***   Подозрителна грешка в

...
*** Водещите вечерни новини на 18 март ***
 
Подозрителна грешка в
Коментари Харесай

Водещите новини! Две странни случки с Путин и Лавров. Токсично „предупреждение“ на руското посолство на фона на нова заплаха за региона ни

*** Водещите вечерни вести на 18 март ***

 

Подозрителна неточност в предаване на речта на Путин, в която съветският президент беше отсечен и заместен с ария от сякаш живото предаване обиколи новинарските излъчвания по света. 

Съмненията, за които се разяснява, несъмнено, гравитират към това до каква степен предаването е достоверно и до каква степен прелиминарен запис или монтаж. За сходен проблем в путинската връзка се заприказва още на 5 март, когато Путин се появяваше все на дълги маси и не смееше да седне и до най-приближените си, а внезапно се появи заобиколен от стюардеси. Тогава се видяха няколко пропуща в монтажа, които доказваха, че евентуално обликът на Путин е записан настрана и прибавен. 

Подобни съмнения се появиха и в този момент. 

Отделен случай – този път с Лавров – също повдигна съмнения за това, че проектите на Кремъл не вървят безпрепятствено. Самолетът на съветският външен министър е тръгнал към Пекин, само че обърнал над Новосибирск и се върнал в Москва. Това се случва на фона на срещата сред Си Цзинпин и Джо Байдън. 

По график първият посланик на Русия е трябвало да има посещаване в китайската столица в четвъртък, само че досега не е ясно какво е довело до смяна в проекта – дали Китай е отменил срещата с Лавров, или Путин е наредил самолетът да се върне назад в Москва, написа немския вестник „ Билд “.

***

***

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола заяви, че се постанова възбрана за достъп до постройките на институцията на представители на Русия и Беларус, съобщи Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че решението влиза в действие от през днешния ден. То визира дипломатически и държавни представители на двете страни.

В дома на демокрацията няма място за тези, които се стремят да разрушат демократичния ред, декларира Мецола.

***

На идната среща на върха на НАТО Полша ще предложи основаването на мироопазваща задача в Украйна, заяви през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс.

Идеята за такава задача бе оповестена от водача на ръководещата в Полша партия Ярослав Качински във вторник в Киев. Тогава той и министър председателите на Полша, Словения и Чехия посетиха украинската столица за среща с президента Володимир Зеленски в символ на поддръжка поради съветската инвазия в Украйна.

***

Руското посолство насочи токсично „ предизвестие “, звучащо като опасност: 

„ Надяваме се, вземайки това решение, българското външнополитическо ведомство със студена глава е оценявало всички опасности на сходен пирует “, допълниха от задачата.

„ Този неприятелски демарш в скоро време ще получи съответната оценка и съответна за новия дух на двустранните връзки реакция “, обявиха още от посолството.

***

Междувременно Русия насочва нова съответна опасност – този път към Балканите. 

„ Показахме какво се случи с Украйна. Усетим ли някаква опасност, ще реагираме незабавно “, предизвести от ефира на локалната FTV дипломат Игор Калабухов.

***

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин към този момент е в България. Той е кацнал във военновъздушната база на Българската войска в Безмер.

Остин е на двудневно работно посещаване в нашата страна по покана на министъра на защитата Драгомир Заков. Те ще обсъдят тематики от интерес и за двете страни, събщиха от Министерството на защитата.

***

„ Задържането на опозиционния водач и някогашен министър-председател на България Бойко Борисов повдига доста въпроси, които би трябвало незабавно да бъдат изяснени. На първо място от българската полиция, която наподобява е подхванала дейности без заповед за арест. И второ - от Европейската прокуратура “.

Коментарите под поста във Facebook са много по-интересни.

***

Невероятното му изявление е, че Украйна СЪЩО е отговорна за войната. Абсолютно неприемливо! Абсолютен пестник по взаимоотношенията ни с сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО. Добрата вест е, че най-малко към този момент не е министър. 

Янев едно време беше сред тези, които щяха да се борят с корупцията на Борисов, само че в този момент към този момент ще прави лична партия и се учи на политически език, който включва „ горещи тематики “, с цел да се хареса на повече и да повлече поддръжници. 

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР